Ingridiencer
  • 400g rugkerner
  • 100g hørfrø
  • 6 dl. kogende vand

  • 2 mørke hvidtøl
  • 2 dl. vand
  • 100g gær
  • 150g reven gulerod
  • 30g raps olie
  • 30g salt
  • 100g havregryn
  • 800g rugmel
  • 300g hvedemel
Vejledning
I god tid inden dejen skal laves, blandes rugkerner, hørfrø og krogende vand sammen.
Helst 4 timer inden.

Gæren opløses i lunken vand (28 grader).
Alle ingridienserne blandes sammen i røremaskinen.
Når dejen er lind skal den forhæve i en time.
Dejen hældes ud i en bræddepande og pendsles med vand.
Dejen skal nu hæve 1 time.

Rugbrødet skal nu bages i en 200 grader varm forvarmet ovn.
Efter ca. 1 time slukkes ovnen og brødet skal nu stå i den varme ovn i ca. 15 min. mere.

Brødet pendsles med rapsolie og skæres i passende stykker, når brødet er kølet af.