Ingridiencer
  • 2½ dl portion fuldkornshvede surdej
  • 1 kop havregryn = 100g
  • ½ kop fuldkornshvede = 90g
  • ½ kop grahamsmel = 90g
  • 2 kopper ikke varm vand. 10 - 30 grader celcius.
  • 4 kopper hvedemel = 600g

Vejledning
Lav en fordej af 2½ dl surdej, 1 kop havregryn, ½ kop fuldkornshvedemel, ½ kop grahamsmel og 1 kop vand.
Lad fordejen hvile i en time.
Tilsæt derefter 4 kopper hvedemel og 1 kop vand.
Ælt dejen til den bliver blød og smidig men ikke sidder fast i fingrene.
Hvis der anvendes røremaskine med dejkroge skal der røres i ca 10 min.
Lad dejen hæve i 1-2 timer eller til dobbelt størrelse.
Form brødene og lad dem efterhæve i 2 timer ved stue temperatur.
Hvis det er boller skal de bage i 20 minutter ved 220 grader celtius.
Hvis det er større brød skal de bage i 30 minutter ved 200 grader celtius.